4 مرحله برای پیدا کردن مسیر شغلی

4 مرحله برای پیدا کردن مسیر شغلی
در این پست می‌خوانید:

مسیرشغلی

همه ما از کودکی در مورد شغل آیندمان رویاهایی داریم. هنگامی که بزرگ می شویم ساعات زیادی از روزمان را در محل کارمان بسر می بریم. پس باید به شغلی که انتخاب می کنیم علاقه داشته باشیم. شما باید به علایق و استعدادهایتان توجه داشته باشید و روی آنها کار کنید از رضایت شغلی و شخصی که به همراه آن به دست می‌آید، بیشتر لذت می‌برید. اگر برای ایده‌های شغلی گیر کرده‌اید و می‌دانید مهارت‌هایتان در کجا می‌تواند به بهترین شکل ارائه شود، ارزش آن را دارد که برای ایجاد یک برنامه توسعه شغلی وقت بگذارید به سادگی این چهار مرحله را برای انتخاب شغل دنبال کنید. برنامه شغلی استراتژی است که شما به طور مداوم برای مدیریت یادگیری و پیشرفت خود در طول زندگی کاری خود ایجاد خواهید کرد. از چهار مرحله تشکیل شده است و هدف آن کمک به شما در تجسم اقداماتی است که برای دستیابی به اهداف شغلی خود که باید انجام دهید و این اقدامات را عملی کنید.

برنامه شغلی

چهار مرحله یک برنامه شغلی عبارتند از:

1. مهارت ها و علایق خود را شناسایی کنید
2. ایده های شغلی را کشف کنید
3. تصمیم گیری کنید
4. اهداف دست یافتنی تعیین کنید

برنامه ریزی شغلی به دلایل مختلفی مهم است داشتن یک برنامه توسعه شغلی خطر تصمیم گیری های تکانشی (تصمیم گیری های بدون فکر و لحظه ای)را کاهش می دهد و به شما کمک می کند تشخیص دهید که چه زمانی برای جستجوی فرصت های جدید و توسعه مهارت های جدید آماده هستید.

1. مهارت ها و علایق خود را شناسایی کنید

انتخاب شغل کار بزرگی است. شما بخش قابل توجهی از زندگی خود را در محل کار سپری خواهید کرد و بنابراین برای اینکه از شغل خود لذت ببرید، با انگیزه بمانید و پتانسیل های خود را برآورده کنید، باید انتخاب های شغلی خود را عاقلانه انجام دهید. ابتدا باید خودتان را بشناسید. این به این معنی است که مهارت های خود را بررسی کنید و علایق و ارزش های خود را ارزیابی کنید. درک طیف وسیعی از مهارت ها و دانش خود بسیار مهم است، بنابراین می توانید ببینید که آیا آنها برای شغلی که می خواهید انجام دهید مناسب هستند یا خیر. آگاهی از مهارت هایی که دارید همچنین به برجسته کردن شکاف هایی که ممکن است برای رسیدن به اهداف خود نیاز به پر کردن داشته باشد کمک می کند. فهرستی از تمام مهارت های قابل انتقال و تخصصی خود را با مثال هایی از زمانی که هر کدام را نشان داده اید تهیه کنید. ارزیابی صادقانه مهارت‌ها، ارزش‌ها و علایق شما زمانی مفید خواهد بود که گزینه‌های خود را در مرحله بعدی محدود کنید. همچنین می‌توانید ببینید که از نظر مهارت‌هایی که کارفرمایان به دنبال آن هستند، به کجا می‌رسید. زمانی که نوبت به تحقق آرزوهای شغلی تان می رسد، در نظر بگیرید که اکنون کجا هستید، کجا می خواهید باشید و چگونه می خواهید به آنجا برسید. اگر انتخاب شغل باعث شده است احساس گمراهی کنید، با پرسیدن سوالات زیر از خود شروع کنید:
من در چه کاری خوب هستم؟
علایق، انگیزه ها و ارزش های من چیست؟
در دانشگاه از چه چیزی بیشتر لذت بردم؟
چه نوع سبک زندگی می خواهم؟
من از حرفه ام چه می خواهم؟
چه چیزی برای من مهم است؟
اگر در تلاش برای شناسایی نقاط قوت، ضعف و ویژگی های شخصیتی خود هستید، انجام تست های روانسنجی تمرینی می تواند آنها را آشکار کند. در پایان این مرحله، شما نوع مشاغلی را که مناسب شما هستند شناسایی کرده اید، اما هنوز اطلاعات کافی برای تصمیم گیری در مورد آن را نخواهید داشت.

2. ایده های شغلی را بررسی کنید

این همه در مورد بازار کار و مسیرهای شغلی مورد علاقتان تحقیق کردید. در نظر بگیرید که بخش شغلی ایده آل شما چیست و با تحقیق در مورد بازار شغل محلی، ملی و جهانی، روندهای کلیدی آن را کشف کنید. این به شما کمک می کند تا مسیرهای شغلی بالقوه بیشتری را کشف کنید و بفهمید کدام شغل ها در حال گسترش و پیشرفت یا کاهش و ازبین رفتن هستند.
سه بخش شغلی کلی وجود دارد.:
خصوصی :تاجران انحصاری، تضامنی و شرکت های محدود
دولتی : دولت های محلی و ملی، به علاوه آژانس ها و نهادهای رسمی آنها
غیر انتفاعی : اغلب به عنوان بخش سوم یا بخش خیریه و کار داوطلبانه شناخته می شود.
مرور نمایه های شغلی ممکن است شما را با مسیرهای شغلی کمتر آشکاری آشنا کند که در آن مهارت ها و مدارک شما می تواند مفید باشد.
قبل از در نظر گرفتن مزایا و معایب هر کدام از نظر موارد زیر، فهرست کوتاهی از حدود پنج تا ده شغل تهیه کنید:
• توسعه های شغلی
• چشم اندازهای یک اشتغال
• شرایط ورود به شغل مورد نظر
• شرح چگونگی وضعیت شغل
• مشاغل های مرتبط
• حقوق و شرایط
• آموزش
همچنین باید در نظر داشته باشید که کدام اندازه کارفرما با شخصیت و اخلاق کاری شما مطابقت دارد. آیا برای شرکت های کوچک و متوسط، شرکت های بزرگ یا خوداشتغالی مناسب تر هستید؟
این زمان عالی برای در نظر گرفتن تجربه کاری و کارآموزی، سایه کاری و فرصت های داوطلبانه است. آنها به شما کمک می کنند تا قبل از اینکه خود را به یک مسیر شغلی خاص متعهد کنید، بینشی در زمینه هایی که به آنها علاقه دارید به دست آورید.

3. تصمیم بگیرید

اکنون آماده تصمیم گیری هستید. آنچه را که درباره خود آموخته اید با آنچه در مورد گزینه های خود و بازار کار فارغ التحصیلان کشف کرده اید ترکیب کنید.
از فهرست ایده های شغلی خود، تصمیم بگیرید که کدام نقش بیشتر مورد علاقه شماست و اگر نمی توانید انتخاب اول خود را دنبال کنید، یک یا دو گزینه را انتخاب کنید تا دوباره از آن استفاده کنید.
برای کمک به تصمیم گیری، سوالات زیر را از خود بپرسید:
آیا از انجام هر روز کار لذت خواهم برد؟
آیا بیشتر ترجیحات من را برآورده می کند؟
آیا من مهارت های مناسبی دارم؟
آیا شرکت با ارزش های من مطابقت دارد؟
آیا محدودیت مکانی/مالی/مهارتی وجود دارد که باید در نظر بگیرم؟
آیا شغل از نظر حقوق واقعی است؟
اگر در تلاش برای رسیدن به نتیجه هستید، تعدادی تمرین وجود دارد که می توانید برای کمک به فرآیند تصمیم گیری امتحان کنید. فهرست کردن مزایا و معایب یک شغل یا شغل خاص اغلب مفید است.
نقاط قوت : چه مهارت‌ها، ویژگی‌ها، گواهی‌نامه‌ها و ارتباطاتی را که هیچ‌کس نمی‌توانست به این نقش بیاورید؟ چه چیزی شما را منحصر به فرد می کند؟
نقاط ضعف : در چه زمینه هایی می توانید پیشرفت کنید؟ آیا هیچ مهارتی ندارید که شما را از برتری در نقشی که می خواهید دنبال کنید باز دارد؟
فرصت ها : آیا صنعت شما در حال رشد است؟ آیا می توانید از اشتباهات یا شکاف های رقبا در بازار استفاده کنید؟
تهدیدها : آیا نقاط ضعف شما می تواند پیشرفت شما را در محل کار کند کند؟ آیا چیز دیگری مانند تغییرات در فناوری ممکن است مانع پیشرفت شما شود؟
پشتیبانی زیادی برای کمک به تصمیم گیری شما وجود دارد. نگاه کنید به:

  • وب سایت های شرکت
  • خانواده و دوستان
  • مقالات روزنامه
  • نهادهای حرفه ای و کنفرانس های صنعتی
  • معلمان
  • مشاغل دانشگاهی و اشتغال پذیری

به خاطر داشته باشید که احتمالاً برای بیش از یک شغل مناسب خواهید بود و جویندگان کار امروزی معمولاً بیش از یک بار در زندگی کاری خود مسیر شغلی را تغییر می دهند. کلید اشتغال پذیر بودن، داشتن توانایی سازگاری و یادگیری مهارت های جدید است.

4. اهداف قابل دستیابی را تعیین کنید

برنامه شغلی شما باید مشخص کند که چگونه به جایی که می خواهید برسید، چه اقداماتی لازم است و چه زمانی، و به اهداف کوتاه، میان مدت و بلند مدت خود تفکیک شده است. به طور مداوم پیشرفت خود را بررسی کنید، به خصوص پس از رسیدن به هر هدف کوتاه مدت.
شما همچنین باید یک برنامه توسعه شغلی پشتیبان ایجاد کنید، در صورتی که وضعیت شما تغییر کند. چندین مسیر جایگزین را برای هدف بلندمدت خود ترسیم کنید، با در نظر گرفتن اینکه چگونه بر انواع مشکلاتی که ممکن است با آنها روبرو شوید مانند الزامات آموزشی در هر مرحله غلبه کنید.
اولین هدف کوتاه مدت شما ممکن است شامل بهبود رزومه و نامه پوششی شما باشد. سایر اهداف کوتاه مدت یا میان مدت می تواند شامل انجام دوره های کارآموزی مرتبط، کسب تجربه داوطلبانه یا شرکت در نمایشگاه های شغلی باشد.
اگر احساس می کنید به اطمینان حرفه ای نیاز دارید، یک قرار ملاقات با خدمات مشاغل دانشگاه خود بگذارید تا از یک مشاور بخواهید که برنامه شغلی شما را بررسی کند و در مورد انتخاب های شغلی شما صحبت کند.

درپایان

در نهایت، فراموش نکنید که برنامه ریزی شغلی یک فرآیند مستمر است. اهداف و مقاصد خود را در طول حرفه خود بازبینی و مرور کنید، و از اهدافی که تعیین کرده اید احساس محدودیت نکنید. ساختار یک برنامه شغلی باید به شما کمک کند تا مسیر تلاش برای چیزهای جدید را به وضوح ترسیم کنید. اگر شما در حال حاصر شغلی دارید و از انجام دادن این شغل لذت نمی برید و فکر تغییر شغل را در سر دارید بهتر است مقاله مهارت های موثر درتغییر  کسب و کار را مطالعه کنید.

دیدگاه‌ها ۱
ارسال دیدگاه جدید